Toetsing? Voor wie?

Toetsing? Voor wie?

Ineens…bleek het alweer drie jaar geleden dat ik mijn CMI registratie had behaald en dus bleek het tijd voor herregistratie. Ik heb eventjes nagedacht: ‘Ga ik het weer doen?’ Het kost immers tijd, geld, energie en het is toch altijd weer spannend. Mijn conclusie was echter al snel: ‘Ik ga er weer voor!’ 

Na een heerlijke vakantie in Slovenië en Tsjechië heb ik me dus weer ondergedompeld in een dossier. Ik heb me gericht op niveau B, met focus op opdrachtgever en cliënt. Casuïstiek beschreven, gereflecteerd op mijn vakbekwaamheid, mijn ontwikkeling beschreven, keuzes en plannen toegelicht en gelukkig ook mooie verklaringen van opdrachtgevers en cliënten mogen bijvoegen.

Gaandeweg bedacht ik me heus wel eens; ‘Waar ben ik aan begonnen?’, maar al doende groeide ook de voldoening en zelfs een beetje trots. Veel werk, maar oh zo zinvol! Het is goed om stil te staan bij je eigen ontwikkeling en professionaliteit. Het gaf me weer extra inzicht en energie. Plannen die ik in mijn hoofd al had, heb ik op papier gezet en meer concreet gemaakt. Ik heb verbanden gelegd en keuzes gemaakt. 

Twee weken na het inleveren van mijn dossier, ben ik hierover bevraagd door de toetsingscommissie en met succes!

Het certificaat is inmiddels binnen. Ik kan de komende drie jaar weer vol energie vooruit. Ik raad het iedereen aan om dit soort toetsingen aan te gaan. Niet speciaal voor een eventuele klant of voor extra opdrachten, maar voornamelijk voor jezelf en je eigen groei.

Naar het overzicht