Kater of kans?

25 jaar, vorig jaar afgestudeerd en sinds september zijn eerste baan. Vandaag zit hij bij mij aan tafel, op zoek naar een hele andere richting. Foute studiekeuze? Jammer van al die jaren? Te snel in het trekken van conclusies? Gefaald? Nee, niets van dat al. 

Doortastend, planmatig, serieus en opgewekt. Open en eerlijk heeft hij zijn situatie bij zijn werkgever besproken. Geen ‘zak en as’. Op zijn werkzaamheden is niets aan te merken. Op zijn inzet en collegialiteit al evenmin.

 In de afgelopen jaren heeft hij veel geleerd in studies, bijbaantjes, de studievereniging en in het leven zelf. Hij heeft zich ontwikkeld tot wie hij nu is, met wat hij nu weet en waar hij nu staat. Deze ontwikkeling vormt voor ons het uitgangspunt in onze gesprekken. 

Jammer van al die jaren in een ‘verkeerde’ studie? Weggegooid? Nee, zeker niet. Vooral een bron van aanknopingspunten voor vervolgstappen. Een stevig fundament voor verdere groei!

 De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Het nieuwsgierig netwerken is begonnen. Misschien belt hij jou binnenkort wel voor een afspraak. Ik zou zeggen: ‘Pak die kans!’.

Naar het overzicht