BLOESEM LOOPBAANCIRKEL

Al een aantal jaren werkte ik met ‘de Bloesem Loopbaancirkel’,  vormgegeven op mijn eigen manier. Onlangs heeft Roswitha Teerink van Rosdesign zich over de cirkel gebogen en zie hier het resultaat. Ik ben er heel blij mee. Het model werkte al goed,  maar het past nu qua uiterlijk ook mooi in het geheel. 

De Bloesem Loopbaancirkel

Wil je iets veranderen en bereiken in je loopbaan,  dan is het belangrijk dat je zelf weet wat je wilt (en kunt) en dat je dit goed onder woorden kunt brengen.  Een zoektocht naar werk start daarom altijd met een zelfverkenning:  het (her)ontdekken van eigen wensen,  kwaliteiten en drijfveren.  ‘Wat wil ik nu echt?’ is vaak de grote vraag waarmee mensen bij mij binnenkomen. Belangrijk is dat deze wensen ook realistisch zijn.  Je richt je met een nieuwsgierige blik naar de arbeidsmarkt (arbeidsmarktverkenning) en onderzoekt welke concrete kansen er voor je liggen.

 Voor deze stappen in loopbaanbegeleiding vormt de loopbaancirkel een uitstekende,  heldere basis en houvast.  De cirkel is gebaseerd op The Golden Circle van Simon Sinek.  Al vanaf de eerste keer dat ik in een filmpje van TEDx de speech van Simon Sinek hoorde, was ik geboeid. The Golden Circle is een simpel model, maar de betekenis ervan is krachtig.  Het verwoordt datgene wat we diep in ons hart eigenlijk allemaal wel weten:  Als je iets doet vanuit je kern, vanuit je diepste drijfveer,  dan heb je de grootste kans van slagen.  Bovendien heb je op die manier ook het grootste effect op je omgeving.  Je toont energie, je enthousiasmeert en inspireert.

 Simon Sinek heeft zich gebaseerd op inspirerende,  succesvolle leiders en organisaties.  In mijn werk als loopbaancoach trek ik zijn verhaal graag door naar het individu.  Als jij voor jezelf kunt ontdekken wat jou drijft,  waarvoor je elke dag je bed uit komt,  wat je energie geeft etc.,  dan start je je reis met belangrijke bagage en een krachtige motivatie.  Je vergoot hiermee je kansen op succes.  Bovendien is het ook gewoon erg leuk om hiermee aan de slag te gaan en mooie ontdekkingen te doen. 

Klaar voor je eigen ontdekkingsreis?  Neem gerust contact met me op om je mogelijkheden te bespreken.

Naar het overzicht