Loopbaancoaching in groepen

<< Terug

Hier geloof ik in

Mijn werk met groepen laat zich onder meer goed illustreren aan de hand van Sollicitatiemaatjes, een project dat ik in 2012 op eigen initiatief ben gestart en bijna 5 jaar lang met hart en ziel heb uitgebouwd. Het is de basis geweest voor  de activerende manier waarop ik nog steeds werk. Ik herinner me nog de eerste bijeenkomsten van Sollicitatiemaatjes: de zaal vulde zich langzaam met mensen die op zoek waren naar een andere baan en blij waren met de ondersteuning die ze hier konden vinden. Druk pratend zochten zij hun plekken aan tafel. Zodra ik ging zitten, werd het stil. Vol verwachting keken ze me aan. Ik initieerde en faciliteerde de bijeenkomsten, dus dan zou ik toch ook wel het complete programma verzorgen? Nou nee, daar geloof ik niet in. Ik ben overtuigd van de kracht van samen, van zelf in beweging komen, van groeien en leren.

Leren begint bij jezelf

Ik vroeg ze daarom om voor zichzelf en met elkaar benoemen wat ze belangrijk vonden aan de bijeenkomsten, wat ze eruit wilden halen, met welke onderwerpen ze aan de slag wilden etc. Wat hebben jullie al in huis met betrekking tot deze onderwerpen? Wat wil je nog ontwikkelen? Zo ontstond een agenda voor de komende periode. Door de opdrachten die ik - samen met de deelnemers - ontwikkelde, vragen die ik stelde en de gesprekken die ik opstartte, ontstonden levendige bijeenkomsten. Ik bewaakte actief de veilige setting binnen de groep, waardoor de deelnemers zich durfden open te stellen en durfden te experimenteren. De deelnemers leerden met en van elkaar, het vertrouwen groeide en het was fantastisch om te zien hoe hun verscheidenheid aan kwaliteiten, kennis en ervaring tot leven kwam. Ik deelde veelvuldig mijn vakkennis en ervaring op het gebied van solliciteren en arbeidsmarktvraagstukken. Niet volgens een vast programma, maar steeds passend bij de situatie en het onderwerp.

De weg naar succes

Het resultaat was dat steeds meer mensen banen vonden die bij hen pasten. Ze verlieten de groep en nieuwe mensen sloten zich aan.

Mijn aanpak

Dit is de manier waarop ik sindsdien altijd werk met groepen: eerst de groep laten bepalen wat nuttig is en wat nodig is (bezinning), vervolgens de deelnemers activeren en stimuleren om met elkaar aan de slag te gaan (beweging). Al doende ontstaat beweging en worden resultaten zichtbaar (bloei). Ik geef ruimte aan het proces en schep voorwaarden voor ontwikkeling.

Ook ik heb veel van dit proces geleerd. Ik twijfelde wel eens. Moest ik niet veel meer de expertrol op me nemen en als trainer voor de groep gaan staan? Ik ben blij (en ook wel trots) dat ik het niet gedaan heb. Ik heb vormgegeven aan een ontwikkelingsgerichte context voor mezelf, voor de deelnemers en ook voor organisaties die hier uiteindelijk de vruchten van plukten. …

De activerende gespreksvoering die ik toepas in loopbaancoaching en –training leer ik tegenwoordig ook aan HR-professionals en managers in organisaties. Dit doe ik samen met Alke Vrieling via het programma ‘OpStoom’.