<< Terug

Bezinning in loopbaancoaching

Kim komt bij me binnen, een spontane dame van halverwege de 30.  Ze komt voor loopbaancoaching, omdat ‘de schoen ergens wringt’. Maar waar? ‘Ik blijf maar in kringetjes denken. Wil ik binnen dit bedrijf een stap zetten? Zal ik buiten ons bedrijf gaan zoeken? Ik vind het lastig om te bedenken wat ik nou echt wil.’ Na onze kennismaking is dit ons eerste gesprek. De fase van Bezinning.

Ik heb haar vooraf een aantal suggesties toegestuurd voor opdrachten die passen bij deze fase van het traject. Ze heeft twee opdrachten uitgekozen waarmee ze aan de slag is gegaan. Zo werk ik: op basis van eigen keuze en inschatting, omdat opdrachten, inzichten en voornemens dan het meeste effect hebben. Ze heeft ook de Werkenergieanalyse ingevuld en aan de hand van haar rapportage en de opdrachten gaan we in gesprek. Ik stel haar vooral veel vragen. Vragen die ik bewust kies. Goede vragen leiden immers tot sterke antwoorden en dat is wat we nodig hebben. De vragen helpen haar haar gedachten te structureren en tot inzichten te komen.

Door de antwoorden die ze geeft, legt ze verbanden en komt ze bij de kern. Ze ontdekt en benoemt wat ze belangrijk vindt in werk, haar energie- en stressbronnen, haar kwaliteiten en vaardigheden. Gaandeweg vallen er kwartjes. Enigszins verbaasd trekt ze de conclusie dat ze haar functie nog steeds leuk en boeiend vindt. Het is vooral de organisatiecultuur waarin ze niet meer zo past. Als ze dat ontdekt, is het even stil. 
Ik geef haar de tijd om na te denken. ‘Tja, het beste is dat ik op zoek ga naar een baan in een andere organisatie. Wil jij me daarbij helpen?’ Uiteraard wil ik dat. Ziet ze misschien ook nog mogelijkheden om binnen de eigen organisatie iets te bespreken en/of te veranderen? Nee, daarover is ze heel duidelijk: ‘Ik richt mijn energie liever op iets nieuws’.

We spreken af dat we hierover de volgende keer doorpraten. Voor vandaag is het even voldoende. Ik beloof Kim dat ik haar morgen weer een aantal suggesties zal sturen waarmee ze de komende tijd eventueel aan de slag kan.
De fase van Bezinning zet zich nog even door. Over twee weken zien we elkaar weer.